vineri, 2 ianuarie 2009

Vrem dreptate !

     2009 a venit ! Suntem noi capabili ca popor sa luam atitudine fata de nedreptatea care ni se face privind taxa radio ?

Conform Hotărârii Guvernului nr. 977/2003 privind taxa pentru serviciul public de radiodifuziune şi Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, cu modificările ulterioare.

Astfel, conform art. 40 alin.2 şi 3 din Legea nr. 41/1994, modificat prin OUG nr.71/2003:

 Persoanele fizice cu domiciliul în România au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune şi o taxă pentru serviciul public de televiziune, în calitate de beneficiari ai acestor servicii, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare radio şi/sau receptoare TV şi a celor care, potrivit legii, beneficiază de scutire la plata acestor taxe.

De altfel, prin Decizia nr. 297 din 6 iulie 2004 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art.40 alin.(3) din Legea nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, publicată în Monitorul Oficial nr.756 din 19.08.2004, Curtea Constituţională s-a pronunţat în sensul respingerii acestei excepţii, considerând prevederile articolului în cauză ca fiind constituţionale.

Inca o data fac precizarea ca din punctul meu de vedere plata acestei taxe este abuziva, tinand cont ca lunar noi cetatenii platim abonament separat la firmele de cablu, pachet care implicit include si TVR, motiv pentru care consider ca taxa radio si tv pe care o platim lunar odata cu factura la curent este doar un capriciu al guvernantilor  si o modalitate de a aduce bani la bugetul de stat. Daca guvernul doreste televiziune si radiou public pot sa le plateasca de la bugetul de stat, nu sa ne oblige pe noi sa platim pentru moftul dumnealor. Va invit ca sa luam atitudine si intr'o forma organizata sa actionam impotriva acestei taxe ! Vrem dreptate ! Haideti sa ne facem dreptate !


Sorinel Corneliu Bivolaru




5 comentarii:

  1. Sunt perfect de acord cu dumneavoastra! Eu sunt director de radio local si in firma mea nu folosesc receptoare radio si tv, prin urmare nu doresc sa platesc acea taxa. Ma inscriu acestei initiative. Daca credeti ca va pot ajuta cumva, stau la dispozitie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut prieteni

    In Statele Unite exista o retea de radio si televiziune publica, NPR (National Public Radio, http://www.npr.org/about/).

    Ar fi o aberatie ca administratia americana sa impuna o taxa pentru finantarea acestei retele. E vorba nu numai de faptul ca o astfel de lege ar putea fi usor atacata in justitie dar si de faptul ca o tampenie de genul acesta creeaza un lant birocratic imens.

    Romania inca mai functioneaza dupa canoane cripto-comunisto-birocratice. Un aparat public administrativ imens si corupt.

    Scopul nostru, al PNTCD, este de a reveni in prim planul politicii romanesti si a contribui la adevarata modernizare a Romaniei, cea care inca nu s-a produs.

    Cu sinceritate,

    Sorin Roiban
    www.dreptatea.ro

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitiari pentru initiativa.
    www.bursazvonurilorpolitice.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  4. mai traiti?
    http://www.pntcd-cluj.ro/proiect-de-program-politic-al-pntcd#comment-300
    http://www.pntcd-cluj.ro/petitie/petitie-pentru-revenirea-pntcd-la-legalitate-si-demnitate

    RăspundețiȘtergere
  5. Este adevarat ca taxa este abuziv,dar nici macar nu le pasa lor de acest lucru.

    RăspundețiȘtergere